Perenflappen
Dessert peer

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 375 g Toffe Peertjes Gebakpeer 
  • 1 ei 
  • rietsuiker
  • kaneel 
  • vloeibare bloemenhoning 
  • +/- 75 gram walnoten 

Perenflappen

Een overheerlijke perenflap die in een handomdraai klaar is. Met eenvoudige ingrediënten die u in huis heeft, serveert u uw gasten super snel een heerlijke verrassing voor. 


  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Hak de walnoten in kleine stukjes en meng ze met een theelepel kaneel en drie eetlepels honing.
  3. Meng de perenvulling door het walnotenmengsel.
  4. Verdeel deze vulling over de plakjes bladerdeeg.
  5. Klop een ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee.
  6. Vouw de plakjes dubbel en druk de randen aan met een vork.
  7. Bestrijk de perenflapjes aan beide zijden met ei en bestroo met wat ruwe rietsuiker.
  8. Bak de perenflapjes 25 minuten in de oven op 220 ºC. 

Tips:

  • Meng een eetlepel cacao door de perenvulling.
  • Vervang de walnoten door cranberries.
  • Extra lekker met vers bladerdeeg op rol (koelvak).
  • Wijziging t.b.v. glutenvrij recept: de stoofperenvulling is glutenvrij, als u het gewone bladendeeg vervangt voor glutenvrij bladerdeeg, heb je in een handomdraai een overheerlijke glutenvrije traktatie.
Geniet van dit Toffe Peertjes recept. Laat ons gerust via facebook of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bevindingen weten.