Overheerlijke avondmaaltijd stoofperenzuurkool met spekjes
Dessert peer

Ingrediënten

  • 200 gram uitgelekt gewicht Strien’s Stoofperen (gekoelde emmer) of Toffe Peertjes Stoofpeertjes (buiten koeling houdbaar)
  • 85 gram gerookte spekreepjes
  • 333 gram kruidenzuurkool
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • snufje kaneel
  • scheutje lauw water
  • 525 gram aardappels (geschild gewicht)
  • beetje warme melk

Overheerlijke avondmaaltijd stoofperenzuurkool met spekjes

Een heerlijke avondmaaltijd met klassieke stoofperen, maar toch snel klaar. Deze combinatie van stoofperen met zuurkool is een smakelijke combinatie. En wist je dat stoofperen ook nog eens vezels bevatten?

  1. Schil de 525 gram aardappels.
  2. Bak de spekjes uit in een grote pan zonder boter. Voeg een klont boter bij de spekjes, doe 2 eetlepels bruine basterdsuiker in de pan en zet het vuur hoog.
  3. Roer het geheel goed door en voeg de uitgelekte stoofperen toe. Voeg een scheut lauw water toe en roer goed door.
  4. Zet het vuur laag en voeg de zuurkool toe. Voeg een snufje kaneel toe en breng alles aan de kook.
  5. Doe vervolgens het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de zuurkool rustig 30 tot 35 minuten stoven.
  6. Kook ondertussen de aardappels.
  7. Doe de zuurkool in een vergiet en vang het vocht op.
  8. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een deel van het zuurkoolvocht en wat melk. Breng de aardappelen op smaak met zwarte peper. Roer de zuurkool erdoorheen, stamp nog even en voeg indien gewenst nog wat zuurkoolvocht toe.

Tip: voeg eventueel rookworst toe.

Geniet van dit Toffe Peertjes recept. Laat ons gerust via facebook of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bevindingen weten. 

Mocht u niet de volledige stazak gebruiken, de stazak kunt u hersluiten met de strip en daarna bewaren in de koelkast (beperkte houdbaarheid). Ook de gekoelde emmer is na openen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.