Frisse stoofperensalade met geitenkaas en walnoten
Dessert peer

Ingrediënten

  • 200 gram uitgelekte Strien’s Stoofperen (gekoelde emmer) of Toffe Peertjes Stoofpeert (stazak buiten koeling houdbaar)
  • 1/2 zakje gemengde sla
  • 1/2 rolletje zachte geitenkaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 30 gram walnoten (blik)
  • 1,5 eetlepel balsamico azijn
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • tuinkers of alfalfa

Frisse stoofperensalade met geitenkaas en walnoten

Een supermakkelijke en lekkere salade met stoofperen en geitenkaas. Voor een start van een feestelijke maaltijd of lekker als maaltijdvervanger. 

  1. Verwarm de kant-en-klare stoofperen in de magnetron of in een pan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de geitenkaas in plakken van ongeveer 1 cm dik, zodat er 4 plakjes ontstaan.
  3. Wikkel een plakje ontbijtspek om elk schijfje geitenkaas.
  4. Meng 1,5 eetlepels balsamico azijn, 2,5 eetlepels olijfolie en 1 eetlepels honing in een kommetje tot een dressing.
  5. Was de gemengde sla en laat deze goed uitlekken.
  6. Hak 30 gram walnoten grof en rooster ze even in een droge koekenpan.
  7. Maak de gemengde salade aan met een gedeelte van de dressing.
  8. Verdeel de sla over 2 borden.
  9. Bak de geitenkaas in een koekenpan met een klein beetje olie op middelhoog vuur goudbruin.
  10. Verdeel de plakjes geitenkaas met spek en de perenpartjes over de 2 borden.
  11. Besprenkel met de overige dressing.
  12. Bestrooi met de gehakte en geroosterde walnoten en garneer met tuinkers of alfalfa.

Geniet van dit Toffe Peertjes recept. Laat ons gerust via facebook of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bevindingen weten. U kunt nu genieten van uw heerlijke ontbijt of lunch!

Mocht u niet de volledige stazak gebruiken, de stazak kunt u hersluiten met de strip en daarna bewaren in de koelkast (beperkte houdbaarheid). Ook de gekoelde emmer is na openen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.